Juriu

Click pentru a vizualiza castigatorii editiei 2019

Office Fit-out of the Year – Endava

Noua cladire de birouri de aproximativ 2.000 mp a fost amenajata pornind de la un design integrat, care sa combine armonios locurile de lucru, birourile, cu spatiile pentru sedinte, pastrand in acelasi atmosfera deschisa si spatioasa. Inovatia vine din compartimentarea flexibila, care a permis folosirea spatiului de la parter ca sala de evenimente pana ce a intervenit necesitatea ca acolo sa fie amenajate birouri pentru cei 140 de noi angajati.

Education Program of the Year – Scoala Informala de IT

Cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, înființată în anul 2013, lider în domeniul educației alternative, este locul unde viața oamenilor se schimbă în bine.Își desfășoară activitatea în cele mai mari 6 hub-uri IT din România: Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Brașov și Craiova, unde numără peste 3.500 de absolvenți de la data înființării.

Top Employer Branding Initiative – CENTRIC

The marketing department has focused on community involvement, creating strong brand identities for internal programs, and creating innovative ways of sharing everything that the company does with people outside and inside the company.

Emerging City of the Year in Eastern Romania (except Iasi) – Municipiul SUCEAVA

In acest oras cu peste 200.000 de locuitori își desfășoară activitatea peste 10 firme în domeniul IT: CAPGEMINI, DATA SERVICE, OPEN SYSTEMS, ASSIST SOFTWARE, WARPNET COMPUTERS etc. având între 300-450 angajați.

Best ITO initiative in R.Moldova – Moldova IT Park

Initiativa sustinuta de Guvernul Republicii Moldova pentru a impulsiona dezvoltarea sectorului IT, printr-un set de mecanisme si facilitati inovative necesare. In decurs de un an de zile, au reusit sa atraga peste 400 de companii rezidente cu peste 6500 de angajati, inclusiv companii straine din 27 tari. Pe linga faptul ca ofera un regim fiscal special, printr-un impozit unic de doar 7% din cifra de afaceri si o administrare simplificata, se ofera o platforma de facilitare a formarii unor clustere virtuale.

New Entrant of the Year – OSRAM CONTINENTAL

Această companie activă global combină soluții de iluminat pe bază de semiconductoare, electronice avansate, optică și expertiză software cu acces la senzori și surse de lumină inovatoare. Compania are deja peste 150 de angajați în Iași și consideră că locația este un centru foarte important pentru cercetare și dezvoltare. Compania susține Programul de Masterat pentru Automobile în cadrul Facultății de Electronică a Universității Tehnice din Iași și oferă studenților săi posibilitatea de a învăța despre tehnologiile de vârf în domeniul iluminării auto.

Start-up of the Year – PIXTELLER

Compania a dezvoltat un tool software in cloud care te ajuta sa creezi sigle, postere, brosuri, fluturasi, prezentari si animatii in cateva minute de pe orice browser fara a avea cunostinte tehnice sau de design. Modelul de business este Freemium SaaS – Software as a Service. Cei mai multi utilizatori folosesc serviciul gratuit dar daca vor mai mult trebuie sa plateasca un abonament lunar. Momentan, lunar peste 20.000 de oameni creaza cel putin un design sau animatie pe acest software, din care. peste 2000 de clienti sunt abonati premium.

IT Company of the Year – CRF HEALTH

Noul centru din Iaşi, inaugurat in anul 2017, face parte din operaţiunile globale ale companiei, având activitate de cercetare şi dezvoltare pentru liniile de produse ale companiei, precum si capacităţi extinse de deservire a clienţilor, ajungând in doi an de activitate la peste 220 de angajaţi. Maturitatea modelului de business oferit de companie şi experienţa in domeniul eHealth provoacă piaţa IT din România, oferind inovaţie şi expertiză într-un mediu dinamic, competitiv şi puternic reglementat. Compania a participat la toate ediţiile Conferinţei de IT Codecamp în calitate de partener, precum şi la evenimentele organizate de Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii ”Al. I. Cuza” Iaşi dedicate stagiilor de practică, înscriindu-se în programul de internship pentru anul 2018, organizat pentru studenţii care urmează specializări în domeniul tehnologiei informaţiei si deruland cu succes stagii de pregatire in cadrul acestui program. De asemenea, au fost demarate primele actiuni în ceea ce priveşte susţinerea facultăţilor de profil IT, prin modernizarea şi dotarea cu echipamente a spaţiilor în care se desfăşoară activităţile didactice, contribuind în acest fel la creşterea calităţii actului educativ oferit studenţilor (modernizarea amfiteatrului C309 din cadrul Facultății de Informatică, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași)

Outsourcing Company of the Year – SCC SERVICES ROMANIA

Este una dintre cele mai mari companii de tehnologie privată din Europa, oferind servicii IT gestionate către peste 2.500 de clienți din peste 50 de țări, cu venituri anuale de peste 2 miliarde de lire sterline. Compania are o experiență de 40 de ani și are peste 6000 de angajați în Regatul Unit, Franța, Spania, România și Vietnam. In Romania are aproape 1.000 de angajati. Sunt implicați în mai multe proiecte de CSR și colaboreaza cu diverse organizații pentru a sponsoriza și promova educația, sportul, cultura sau, pur și simplu, valorile companiei. Au continuat să susțina evenimente culturale și educaționale, cum ar fi TEDx Iasi si TEDx Bacau (unde au fost Main Partners din 2014 si pina in prezent), Festivalul internațional de Literatură și Traducere, evenimente comunitare și concerte: Street Delivery, Festivalul Afterhills și o serie de organizații de caritate și ONG-uri.

Prize for the Entire Activity – Lector dr. Marcel Roman

Este director Departament de Matematică și Informatică, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași. Lucrează voluntar la Centrul de Pregatire de Performanță în Matematică (CPPM) din Cadrul Universitatii Tehnice, împreună cu alți trei profesori, și predă matematica la Facultățile de Automatică și Calculatoare, Electronică și Construcții. Mai toți studenții care au trecut prin echipa de matematică a TUI au ajuns în poziții foarte importante – la Universitatea Tehnică din Munchen, la Sheffield, lucrează in business, în pozitii cheie în R&D la Amazon, la Continental. Echipa participă atât la concursuri studențești interne cât si la I-Olypm, organizată online de universitatea Ariel din Israel, la ultima editie au participat peste 200 de echipe din toata lumea, la International Mathematics Competition for University Students (IMC), sau la SEEMOUS, olimpiada internațională de matematica studențească ce a avut o editie și la Iași, în 2014, unde președintele comitetului de organizare a fost chiar el.

Manager of the Year – GABRIEL MANOLE, Director OSRAM Continental

Director executiv al sucursalei din România și lider de competență în domeniul software-ului în cadrul companiei. El este responsabil pentru dezvoltarea de software în Europa în legătură cu unitățile de control al iluminării. Are o experiență de peste 15 ani în ceea ce privește metodele de dezvoltare de ultimă oră pentru industria automobilelor, precum și experiența internațională printr-o detasare la Viena. Este deschis ideilor noi și îi place să lucreze cu diverse persoane, opinii și fundamente tehnice diferite pentru un rezultat reușit. A moderat comunitatea de manageri din industria IT din Iași din 2012 și a organizat conferinta SummIT. În plus, el lucrează în strânsă colaborare cu universitățile din Iași, Suceava și Chișinău de peste 10 ani pentru a-și împărtăși experiențele și pentru a sprijini studenții în dezvoltarea carierei în domeniile ingineriei.

Special Jury Prize – SILK DISTRICT – powered by Prime Kapital

Este un proiect fără precedent în Iași și în România, dezvoltat în jurul unui singur concept integrat. Este primul proiect mixed-use de regenerare urbană care se va desfășura pe o suprafață de 10 hectare în Iași. Cu 100.000 mp de birouri in cladiri verzi va oferi posibilitatea de expansiune companiilor IT & Outsourcing prezente pe piața locală sau celor care își doresc să investească în această piață și va permite acestora să își consolideze echipele într-o singură locație și să beneficieze de dotări de prim rang. Va schimba panorama zonei prin reconversia fostul sit industrial și va crea o nouă comunitate urbană, diminuând astfel presiunea existentă pe centrul orașului.

Corporate Woman of the Year – RALUCA MOISEANU, Product Owner Lead TiVo Romania

Director executiv al sucursalei din România și lider de competență în domeniul software-ului în cadrul companiei. El este responsabil pentru dezvoltarea de software în Europa în legătură cu unitățile de control al iluminării. Are o experiență de peste 15 ani în ceea ce privește metodele de dezvoltare de ultimă oră pentru industria automobilelor, precum și experiența internațională printr-o detasare la Viena. Este deschis ideilor noi și îi place să lucreze cu diverse persoane, opinii și fundamente tehnice diferite pentru un rezultat reușit. A moderat comunitatea de manageri din industria IT din Iași din 2012 și a organizat conferinta SummIT. În plus, el lucrează în strânsă colaborare cu universitățile din Iași, Suceava și Chișinău de peste 10 ani pentru a-și împărtăși experiențele și pentru a sprijini studenții în dezvoltarea carierei în domeniile ingineriei.

Entrepreneur Woman of the Year – GEORGIANA DRAGOMIR, CEO Grapefruit

Motto-ul ei este inovație, performanță și satisfacția clientului. Această strategie a adus în compania in care este CEO o creștere sustenabilă, clienți noi, precum și eficiență și eficacitate în echipă. Este considerata un model pentru generatia de fete si femei din aceasta industrie nu doar prin faptul ca gestioneaza cu succes una dintre cele mai mari agentii digitale din Romania, ci si prin faptul ca imbina viata profesionala cu cea personala intr-o maniera armonioasa. Are doi baieti, Roman si Calin; sotul ei, Bogdan, este medic dar si antreprenor si impreuna coordoneaza si alte business-uri locale, fondate in Iasi. De-a lungul timpului, a reprezentat comunitatea in numeroase evenimente la care a fost invitata ca speaker, mentor sau invitat special: Buzzcamp Iasi, Femei de afaceri cu stil, TEDx Iasi, conferintele BIZ Bucuresti, Business Days, World Bank conference, Innovation Labs, Lectia de management FEAA, Codecamp Timisoara si multe altele.

Formular de nominalizare

Nominalizează